@ 2014 by Hagit Alon  |  INTERIOR DESIGNER 

    מרכז, ישראל                                                 הגית אלון  מעצבת פנים   |

|    Tel: 050-597-0565   |

  • Facebook - Black Circle
  • Google+ - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle

שיפוץ בית ברמת מוצא

שיפוץ בית פרטי בשטח של כ-180 מ"ר בשתי קומות, הנמצא על מגרש של כ-3/4 דונם במידרון

על צלע הר עם טראסות. הבית נבנה במקור בשנות ה-60 למטרות מגורים כחלק מהשכונה החדשה

ברמת מוצא. מאז בנייתו לא עבר שינויים משמעותיים בחלוקת החללים ותפקודם.

בתכנון עיצוב פנים לשיפוץ המבנה עבור דייריו החדשים, היו ארבע קווים מנחים עיקריים:

 

 

ראשון, האנשים שחיים בבית, זוג מבוגר עם חמישה חתולים ללא ילדים קטנים בבית. הבעל פסל ואיש ספרות ולכן לזוג יש אוסף ספרותי מרשים. התמקדות בפתרונות פונקציונלים ומעשיים לשימוש היום יומי שלהם בבית, בהתנהלות ונוחות בתחזוקת הבית עם החיות.

 

שני, אדריכלות המבנה. הוחלט לשמר ולחזק את האדריכלות המקורית שהתאימה לאתר, לנוף, ולפרוגראמה החדשה. המבנה המקורי מודרני במהותו ובנוי בעיקר שלד בטון גלוי וחיפוי אבן מקומית פראית.

הטופוגרפיה, המבנה יושב על ארבע טראסות מלאכותיות מקוריות, על אחת מהן יושב המבנה פיסית, ושלוש האחרות משמשות לגינון. היחס של המבנה לטראסה עליה הוא נמצא במידרון, הוא יסוד חשוב אותו רצינו לשמר ולהדגיש.

 

שלישי, נוף. המבנה מועמד במגרש כך שהוא חשוף הן מדלת הכניסה והן מחללי המבנה לכיוון הרי ירושלים. הרצון היסודי היה הכנסת הנוף והאור אל הבית ככל הניתן ע"י הדגשתם ומציאת פתרונות לפתיחה וחשיפה מקסימלית עבורם.

 

רביעי, שימור מערה עתיקה. הבית עומד על גבי מערה מימי בית שני, מערה קארסטית במקורה שנחצבה למטרות מגורים כנראה. זו נקודת החמד של הבית, כשהמטרה הייתה לנקות אותה ולמעשה להשאיר אותה ללא פונקציה. מקום חשוב לשימור.

 

המבנה המקורי מחולק לשני גושים עיקריים, צפוני ודרומי, כשהכניסה לבית היא בין הגושים,

עם הפנים לנוף ההררי.

ההחלטה היתה לשמור את הכניסה כפי שהיא, כשהיא מחלקת ומתווכת בין המרחבים הציבורי בבית – הגוש הדרומי שכולל פינת אוכל, מטבח, סלון – לבין המרחב הפרטי – הגוש הצפוני הכולל חדר שינה ראשי רחב ידיים עם חדר ארונות פתוח וחדר רחצה זוגי מרווח.

בנוסף כולל המבנה מפלס תחתון, אותו הקדשנו ליחידת אורחים (שני חדרי שינה, חדר רחצה ומטבחון), וגלריה לפסלים אותם מפסל בעל הבית.

 

האיזור הציבורי בבית מתוכנן כתכנית פתוחה, ללא מחיצות בנויות, כך התאפשר הכנסת האור והנוף לכל הקומה תוך התבססות על פתחי חלונות קיימים בלבד ללא הוספת פתחים או שינוי גודלם.

חומרי הגמר בפנים הבית שנבחרו גם הם חלק מהעיקרון של חיבור לסביבה, למבנה ולאופי המקום.

נעשה שימוש באריח פנים וחוץ דמוי אבן טבעית בגדלים משתנים, ובפורניר אלון מולבן

ששימש כחומר עיקרי לכל הנגרות בבית.

אלמנט משמעותי בעצוב הבית הוא מבנה הספרייה בסלון. מכיוון והדיירים הם אספני ספרים בעלי אוסף מכובד של ספרות מכל הסוגים, החלטנו לחשוף את הדבר ולתת לו במה מרכזית. הספריה מתוכננת כפסל תלת מימדי המפריד ומחבר בין הפונקציות השונות במרחב הציבורי בבית – פינת אוכל, סלון, מטבח. האלמנט הזה מתוכנן להכיל ספרים, פסלים, טלוויזיה ומערכת שמע. הספרייה תוכננה בקפדנות תוך התעקשות על חיבורים סמויים כך שכל דופן תומכת ונתמכת בדפנות השכנות לה, וכל האלמנט נתמך ונשען על עמוד בטון, אותו רצינו לשלב בנגרות על מנת להצניע אותו בחלל.

 

 

חשוב לציין כי התכנון נעשה תוך התאמה למסגרת תקציב מוגדרת ומוגבלת, ותוך דיאלוג מתמיד ושיתופי עם הלקוחות בכל שלבי התכנון.

שיפוץ בית זה מציג עקרונות משמעותיים בעיצוב פנים של חללים קיימים:

ההתייחסות לקיים, ההתייחסות לסביבה, והיכולת של עיצוב פנים טוב להעצים עקרונות אלה ולחשוף אותם באופן שמיטיב עם הבית ובעיקר עם דייריו.

כמו כן הבית מציג יפה את השילוב בין פונקציונאליות של כל פינה וכל חלל, לבין אסתטיקה ומחשבה על עיצוב-חומר-פרט.