פנטהאוז בפתח תקוה

עיצוב פנים לדירת פנטהאוס 6 חדרים בבניין דירות חדש בפרויקט קבלני.

הדירה שונתה לדירת 5 חדרים עם מרחבים גדולים יותר המנוצלים ומותאמים טוב יותר.

 

דייריו של בית זה הם זוג עם שני ילדים מתבגרים, החליטו לפנות למעצבי פנים כשהם מגובשים ומוגדרים בדרישות העיצוביות שלהם שהינן מראה נקי, חמים, התחשבות בריהוט קיים, ובאורח החיים של המשפחה, כך שהדירה החדשה תספק את הצרכים של כל בני המשפחה ותתן מענה על כל הפנטזיות שנצטברו עם השנים מהדירה הישנה שבה התגוררו.

התכנון צריך היה להתאים למגבלות התקציב אותם הם הגדירו.

 

הדירה מתחלקת לשני חלקים עיקריים, ציבורי ופרטי.

החלל הציבורי הוא חלל פתוח הכולל את אזור הכניסה, פינת אוכל, מטבח, סלון ושירותי אורחים.

החלל הפרטי כולל מסדרון מעבר ואת חדרי השינה, חדר הכביסה והרחצה.

השינוי העיקרי במפרט הדירה המקורי ושינוי כל חלוקת החדרים והמרחבים בא לביטוי בביטול אחד החדרים לטובת הגדלת החלל הציבורי. כל חדר שינה מצויד בחדר רחצה פרטי.

לאורחים יש חדר שינה נפרד, עם אפשרות להשתמש בשרותי האורחים, המצוידים במקלחון גדול, כחדר רחצה.

 

בדירה חלל חוץ גדול הכולל מרפסת גג הקפית סביב כל הדירה.

הטיפול במרחב זה היה כמו בחללי הדירה. המרחב הגדול חולק לאזורי ישיבה שונים, פינת אוכל, פינת איחסון וגריל עם מטבחון חיצוני נפרד, מקום לג'קוזי, ואזור להשתרעות נינוחה.

 

הדירה מאופיינת בקווים ישרים בשילוב מאוזן עם חומרים המשדרים נקיון וחמימות כאחד.

לריצוף בחרו הגית ואריאל אריח גדול במיוחד מלבני, בהיר יחסית עם מראה עדין של שיש. שני המרחבים העיקריים בחלל הציבורי הם המטבח והסלון. שני מוקדים אלו בוצעו בשילוב של נגרות לבנה עם פורניר עץ מיוחד. שילוב זה תורם רבות לחיבור של האוירה הנקיה והמוארת עם חומר חם וטבעי, אווירה נעימה ופחות רשמית בדירה. כמו כן גם  החזית של הארונות הגבוהים במטבח המכילים את התנור, מיקרו והמקרר הסמוי מבוצעים בפורניר הזה ליצירת מראה הרמוני ושלם המחבר יחדיו את כל חלקי הבית.

בסלון ארון מכשירי הטלוויזיה והאיחסון כולו חזיתות פורניר, תוך שהוא חובק את פינת הקיר ומתחבר לאזור פינת האוכל. בנוסף חופה כל הקיר בעבודת נגרות מיוחדת הכוללת גם ארון ויטרינה, מדפי עץ פתוחים, ודלת סמויה לארון חשמל.

 

התאורה היא אלמנט חשוב תמיד בכל הפרויקטים שלנו וגם כאן זהו נושא שזכה לטיפול מיוחד. תכנון התאורה כולל שילוב של תאורה סמויה בתקרת הגבס ליצירת אווירה, תאורה מרכזית בסלון שהיא מעין דגש עיצובי, נורות לבנות ואדומות בצורת שחפים מזכוכית, וכן תאורה הקפית על הקיר.

קולט האדים מעל האי במטבח משמש גם הוא כגוף תאורה המרחף בחלל, וכן יש במטבח תאורה טכנית, בהירה כך שאין הפרעה לשני האלמנטים החשובים – המנורה היורדת בסלון, והתאורה החמימה היורדת מעל פינת האוכל.

מסדרון החדרים, בגלל היותו ארוך וצר יחסית, זכה לטיפול מיוחד בתקרה ובתאורה המשלבת משחקי אור מסקרנים ותאורה ממוקדת להארת ציורים על הקירות-שנתלו בצורה כזו שמאפשרת את שבירת אורך המסדרון ע"י יצירת נקודות עיניין ועצירה במרחב המאורך.

 

לריצוף חדרי השינה נבחר פרקט כהה יחסית היוצר מראה דרמטי וחם עליו הולבשו רהיטים שתוכננו בהתאמה לחללים השונים. כל חדר קיבל איפיון משלו בגווני הקירות, בחיפויים, בריהוט, בארונות, בארונות חדרי הרחצה, בתאורה ובהלבשה הסופית של האיבזור והטקסטיל כגון וילונות, שטיחים, כריות מפות וכו'.

 

התוצאה היא פסיפס חללים אשר אמנם אחיד במראהו אך בכל חלל מתקבל אופי מיוחד, שונה, כפי שמשתקף גם בבני המשפחה. כל אחד מיוחד וייחודי בפני עצמו אך כולם יחד מהווים משפחה מלאה ושלמה. 

@ 2014 by Hagit Alon  |  INTERIOR DESIGNER 

    מרכז, ישראל                                                 הגית אלון  מעצבת פנים   |

|    Tel: 050-597-0565   |

  • Facebook - Black Circle
  • Google+ - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle